David Baker Architects

600 McAllister


Slideshow | Details
Fullwidth image

View of the ground level Retail space on the corner of Franklin Street and McAllister Street. Image: David Baker Architects

View from Civic Center Plaza. Image: David Baker Architects

600 McAllister rises 14 stories from a previous parking lot in San Francisco’s Hayes Valley neighborhood. The tower provides 196 mixed-income homes near in the Hayes Valley neighborhood.

 

This project proposes the construction of a mixed-use high-rise on the corner of Franklin Street and McAllister Street with ground floor retail space.The building has dynamic East and South facades dotted by bays, terraces, and private balconies. The building offers residential parking at the basement level, preserving the ground level for active commercial and community space.

Above, the homes look out across the cityscape on all sides. The building contains multiple open spaces including a central courtyard, a mid-level terrace, and a south-facing community terrace for all residents to enjoy expansive city views.

Image: David Baker Architects

View down Franklin Street. Image: David Baker Architects

View of the residential entry on McAllister Street. Image: David Baker Architects

project details

Category

All Projects, Market-Rate, On the Boards, Tall

​Location

San Francisco, California

Architect

David Baker Architects

Landscape Consultant

Fletcher Studio

Permalink

www.dbarchitect.com/600McAllister