David Baker Architects

Shotwell Garden Retreat


Slideshow | Details
Fullwidth image

The entry door from the courtyard. Image: Cesar Rubio

A studio apartment off a quiet private garden court with giant timber bamboo and outdoor dining area. Access is through a gate off the street and then down a secret passageway to the garden. Passageway has a mural by a local Mission artist.

Includes a kitchen with sink, refrigerator, and stove-top, but no freezer or oven. Bathroom with walk in shower. There is a Bosch clothes washer and dryer. Queen size bed with super comfortable SONOS mattress and down comforter in an alcove. Closet and bed with storage drawers custom made from sustainable bamboo. Radiant heated polished concrete floor.

 

The patio immediately outside. Image: Cesar Rubio

Fullwidth image

Image: Cesar Rubio

Looking back to the rear in 2016. Image: Cesar Rubio

Image: Cesar Rubio

Fullwidth image

The apartment is accessed from a gate on the street, down a passage to the entry off the walled courtyard.

The rear courtyard with the entry to the apartment on the lower level.

Google Neighborhood Map

The Mission has great attractions for the visitor. Culture, shopping, eating and drinking are all a short walk from 337 Shotwell.


View SHIFT Neighborhood in a larger map

The Shotwell Garden Apartment is part of the Shotwell Design Lab

Image: Cesar Rubio

Mission Garden Apartment is part of the Shotwell Compound.

The rear courtyard with the entry to the apartment on the lower level.

The entry door from the courtyard. Image: Cesar Rubio

The patio immediately outside. Image: Cesar Rubio

Image: Cesar Rubio

Image: Cesar Rubio

Image: Cesar Rubio

View of the living area with the entry courtyard beyond.

Image: Cesar Rubio

The small but efficient kitchen.

View from living area and kitchen to courtyard.

Looking back to the rear in 2016. Image: Cesar Rubio

The bed is screened from the living area with a custom plyboo amoire.

Looking out to the courtyard in 2016. Image: Cesar Rubio

Image: Cesar Rubio

The bathroom has a walk in shower and Bosch washer/dryer. The tile is by Heath Ceramics.

The apartment is accessed from a gate on the street, down a passage to the entry off the walled courtyard.

Creative Commons License

project details

Category

All Projects, Custom Homes

​Location

San Francisco, California

Architect

David Baker Architects

Permalink

www.dbarchitect.com/ShotwellGardenApartment