David Baker Architects

DBA-SFO


Slideshow | Details
Fullwidth image

Office entry. Image: Stephen Searer

The copper water-jet cut sign.

Conference room. Image: Stephen Searer

We moved into this office in 1992. It's a flexible and creative space that has served us well.

Office bike parking. Image: Stephen Searer

It's usually full!

Models and office Bakfiets. Image: Stephen Searer

Organic fruit bowl.

The office gets crazy crowded during our annual fund raiser parties.

The office participates in urban activist exercises such as Park(ing) Day, in which we build a temporary park in a parking space. This one was directly in front of the Clock Tower Lofts in 2006.

We compost all our kitchen scraps.

Heath tiles were used for the custom wall design.

Creeping fig on the brick courtyard wall.


A 360 panorama of the entry courtyard to our office.

The DBA office is in the Clock Tower Lofts, a historic building this firm renovated in 1992.

The copper water-jet cut sign.

Models and office Bakfiets. Image: Stephen Searer

Office Bakfiets. Image: Stephen Searer

The anticipated bloom of our courtyard Saguaro

Entrance.

Office entry. Image: Stephen Searer

Mezzanine. Image: Stephen Searer

On a nice day a conference table is moved to the courtyard for an open-air project meeting.

Conference room. Image: Stephen Searer

The conference room offers your choice of designer chair.

We fit a plotter, library, kitchen and bike parking in this small space.

Bicycle parking ceiling hoists.

Office bike parking. Image: Stephen Searer

The courtyard bike rack accommodates folks who cycle over for meetings.

It's usually full!

Creeping fig on the brick courtyard wall.

The whole front of the office opens to accommodate the bike traffic. Here, we're preparing to go on a staff ride.

Organic fruit bowl.

We compost all our kitchen scraps.

The landfill (trash) cans have shrunk as a result of our recycling efforts.

The bathroom has many green features including low flow toilets, low voltage LED motion sensor lighting and an electric hand dryer.

Heath tiles were used for the custom wall design.

Custom LED uplight designed with Holly Solar in Petaluma.

The office gets crazy crowded during our annual fund raiser parties.

The office participates in urban activist exercises such as Park(ing) Day, in which we build a temporary park in a parking space. This one was directly in front of the Clock Tower Lofts in 2006.

Kaati burns the midnight oil.

awards

2013 Bicycle-Friendly Business Awards
San Francisco Bicycle Coalition

publications

David Baker Architects: The Office
Hall of Famer